Sevilla je prošlog ponedjeljka igrala zadnji susret 30. kola španjolske nogometne lige, a ovoga petka odigrat će prvi susret 31. kola, i to kakav: došlo je vrijeme da se odigra drugi ovosezonski seviljski derbi, dvoboj Betisa i Seville. Nakon što prošle sezone nije uspjela pobijediti najvećeg rivala, u prvom ovosezonskom meču Sevilla je uništila Betis rezultatom 5-1, no Zeleni i dalje bolje stoje na tablici Primere.

 

Rakitićeva Sevilla je u prošlom kolu teškom mukom pobijedila Athletic Bilbao na svom Pizjuanu i tako smanjila zaostatak do 'eurozone' na samo šest bodova. Upravo šest bodova više od Seville ima i Betis koji također ima europskih ambicija ove sezone pa je ovaj meč od dvostruke važnosti za oba sastava - ujedno je riječ i o bitki za Sevillu i o borbi za 'Europu'.

Gotovo cijele sezone, a osobito u zadnjih mjesec dana konstantniju formu ima Betis koji je u navedenom periodu samo jednom izgubio, dok Sevilla cijele sezone igra po principu toplo-hladno; za njihovom pobjedom redovito slijedi poraz i vrlo rijetko su upisivali više od dva pozitivna rezultata za redom. No, kako ova utakmica nije uobičajenog karaktera, već je riječ o uvijek snažno naelektriziranom derbiju, trenutna forma sigurno neće presuditi o pobjedniku.

Betis će tražiti iskupljenje za visoki poraz u prvom dijelu prvenstva, a Sevilla će tražiti novu pobjedu i dodatno smanjenje zaostatka prema vrhu tablice. U gradskim derbijima poraz nikad nije opcija, no ovaj meč će teško završiti podjelom bodova iako je to rezultat koji donekle odgovara Betisu.

Seviljski derbi pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.