Split i Rijeka otvaraju 27. kolo MAXtv Prve lige utakmicom na Parku mladeži. Ovaj meč je od iznimne važnosti za rasplet borbe za mjesta koja vode u 'Europu' naredne sezone, što je osnovni cilj oba sastava. Rijeka je u odličnoj seriji i ima četiri pobjede iza sebe, a i Split se diže kako sezona odmiče te je već pet kola neporažen.

 

Riječani su u sjajnoj, no prije svega rezultatskoj seriji - sve četiri njihove pobjede bile su minimalne i izborene su bez neke lude igre; na iskustvo, pojedinačnu kvalitetu i rutinu. Osim toga, Rijeka je spomenuti niz pobjeda izborila protiv slabijih momčadi MAXtv Prve lige; Intera, Cibalie, te ovoga proljeća neprepoznatljivih Osijeka i Slavena. U tom smislu bit će zanimljivo vidjeti kako će se Kekova Rijeka suprotstaviti vrlo jakom i ambicioznom Splitu koji po kvaliteti i iskustvu ne zaostaje za Riječanima.

Split se pod ravnanjem Vulića prvo stabilizirao, zatim popravio te napokon krenuo smanjivati zaostatak za vrhom tablice. Sedam kola prije kraja prvenstva Split zaostaje dva boda za trećim Hajdukom i četiri boda za drugom Rijekom pa bi im eventualni poraz u ovom susretu vjerojatno generirao još veći zaostatak, no daleko od toga da bi time njihova borba za 'Europu' bila gotova - u narednih nekoliko kola svi ponajbolji sastavi Prve lige igrat će međusobne susrete pa je još rano za ikakva predviđanja.

Splitovci su ove sezone dva puta tukli Rijeku - hoće li ih dobiti i treći put, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge, a ako ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr