Iako je sredina ovoga tjedna nakrcana sjajnim nogometnim sadržajima koji će privući najveći dio sportske javnosti, i ljubitelji košarke doći će na svoje - kreće četvrtfinalna serija košarkaške Eurolige. Prošlog tjedna završena je druga faza po skupinama Eurolige koja je iznjedrila osam četvrtfinalista, a na Final Four otići će one momčadi koje prve stignu do tri pobjede.

 

Branitelj naslova Olympiacos u četvrtfinalu ima opasnog protivnika, turski Efes. Gledano po igračkom rosteru, Efes ima jednu od najjačih momčadi ovosezonske Eurolige i u ovom četvrtfinalu neće biti u defenzivnom položaju. Olympiacos i Efes ove sezone su već igrali u Euroligi - u prosincu su odigrali dva susreta u sklopu skupine C, a obje momčadi su upisale visoke domaće pobjede. Grčko - turske dvoboje uvijek obilježi maksimalno naelektrizirana atmosfera i domaći teren u takvim okolnostima postaje velika prednost, pa će Olimpijci u svom Pireju ponijeti ulogu favorita.

Efes je izgubio zadnja tri euroligaška meča i tako na neki način izabrao Olympiacos u četvrtfinalu. Je li bila u pitanju kalkulacija ili samo pad forme, pokazat će ovaj prvi četvrtfinalni susret koji možete pratiti na kanalu SportKlub+.