Osam kola prije kraja talijanskog prvenstva Inter se priprema za završni juriš prema vrhu tablice. Predigru su obavili korektno - u zaostaloj utakmici sredinom ovoga tjedna rutinski su riješili Sampdoriu i stigli na sedam bodova do trećeg Milana. Kako Milanezi ovoga vikenda gostuju kod neugodne Fiorentine, Inter bi pobjedom mogao dodatno smanjiti zaostatak.

 

Inter i Atalanta njeguju dobrosusjedske odnose - polovinom sezone razmijenili su par igrača; Livaja je otišao u Atalantu, a u suprotnom smjeru krenuo je Schelotto. Kako sada stvari stoje, mogli bi 'zamijeniti' i bodove - Atalanta je jesenas tukla Inter u Bergamu rezultatom 3-2, a s obzirom na trenutnu formu oba sastava i rezultatske imperative, Inter bi morao slaviti u ovom susretu. Atalanta se nalazi pri dnu Serie A, no ima lijepu bodovnu zalihu ispred davljenika; + 8 bodova u odnosu na Sienu moralo bi biti dovoljno za miran finiš sezone.

Nadajmo se još jednoj dobroj partiji našega Kovačića i novim pohvalama talijanskih medija i suigrača. Od svog dolaska u Inter Mateo je impresionirao, inače na pohvalama škrte, talijanske novinare i napreduje iz utakmice u utakmicu. U sastavu iz Bergama mogli bismo vidjeti i Livaju kojem ne bi bilo ništa draže nego zabiti Interu i pokazati da su ga možda i nepravedno poslali na 'kaljenje'.

Inter protiv Atalante, Kovačića protiv Livaje pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.