Navigation Content

Ubojica u meni

Ubojica u meni

The Killer Inside Me

Brutalna noirovska psihološka krimi-drama uglednog redatelja Michaela Winterbottoma s Caseyjem Affleckom kao mladim zamjenikom šerifa koji skriva pravu osobnost psihopata i ubojice

INFO

RedateljMichael Winterbottom

GlumciCasey Affleck, Kate Hudson, Jessica Alba, Ned Beatty, Elias Koteas, Tom Bower, Simon Baker, Bill Pullman

Sažetak

Teksas sredinom pedesetih godina prošlog stoljeća.

Kad ga njegov nadređeni, šerif Bob Maples (Tom Bower), pošalje da zbog sigurnosti iz grada izvede prostitutku Joyce Lakeland (Jessica Alba), mladi zamjenik šerifa Lou Ford (Casey Affleck) smjesta prione na posao. Joyce se spetljala s Elmerom Conwayem (Jay R. Ferguson), sinom bogatog i utjecajnog građevinara Chestera Conwaya (Ned Beatty) kojeg ucjenjuje, zbog čega je otac odlučio pod svaku cijenu prekinuti vezu svog sina s prostitutkom.

No, kad stigne u njezinu kuću, Lou iznenada počne mlatiti Joyce koja mu neočekivano uzvrati izrazima ljubavi i strasti. Lou pod maskom čuvara zakona zaručenog s privlačnom Amy Stanton (Kate Hudson), koji k tome svira klavir, voli operu i čita Sigmunda Freuda, krije pravu osobnost psihopata i ubojice.

Kad uskoro dozna da je Chester Conway možda odgovoran za smrt njegova brata, mladićeva će se agresivnost oteti kontroli...

Godine 2010. s uspjehom prikazana u konkurenciji festivala u Berlinu, intrigantna, provokativna i vrlo brutalna noirovska psihološka krimi drama uglednog redatelja Michaela Winterbottoma (Dobrodošli u Sarajevo, Na ovome svijetu, Put u Guantánamo, Doktrina šoka) uspjela je adaptacija popularnog istoimenog romana Jima Thompsona (Varalice, Bijeg).

Michael Winterbottom je uz velikog Mikea Leigha zasigurno najzanimljivije i najznačajnije autorsko ime današnjeg britanskog filma, umjetnik koji s podjednakim uspjehom djeluje i u Hollywoodu te čiji autorski prosede obilježavaju socijalni realizam, intimne ljudske drame, stilska inovativnost i sklonost za narativna i vizualna eksperimentiranja. On je radoholičar koji još od dugometražnog debija 'Leptirov poljubac' iz 1995. praktički juri iz filma u film, snimajući diljem svijeta, s lakoćom mijenja žanrove i izvedbene registre te se ne libi ni obrada izrazito provokativnih tema.

Jedna od takvih je psihopatski sadizam koji je u tematskom fokusu romana 'Ubojica u meni' Jima Thompsona, djela napisanog davne 1952. godine, koje se drži jednim od najžešćih i najbeskompromisnijih proznih ostvarenja uopće. Oduševljenje romanom koji je prethodno 1976. godine ekranizirao Burt Kennedy izražavao je i glasoviti Stanley Kubrick, koji je tvrdio da je posrijedi najuzbudljivija i najuvjerljivija krimi priča ispričana u prvom licu.

U glavnoj ulozi nastupa daroviti redatelj (Još sam tu: Priča o Joaquinu Phoenixu) i glumac C. Affleck (Oceanovih 11, Nestala bez traga), a u zvjezdanoj glumačkoj postavi njegovi su partneri J. Alba (Sin City, Fantastična četvorka), K. Hudson (Korak do slave, Kako se riješiti frajera u 10 dana), N. Beatty (Oslobađanje, TV mreža) i S. Baker (Vrag nosi Pradu).

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...