Prvi susret 31. kola francuske Ligue 1 igra se u petak na Velodromu gdje domaći Olympique dočekuje Bordeaux. Momčad iz Marseilla trenutno drži drugu poziciju na tablici - ispred njih je već pomalo nedostižni PSG, a iza njih vrebaju Lyon, St. Etienne, Lille i Nica. Upravo je Nicu Marseille dobio u prošlom kolu u gostima i pokazao da ima čvrstu namjeru uzeti drugo mjesto.

 

Drugo mjesto Ligue 1 direktno vodi u LP naredne sezone i za tu poziciju vodit će se velika borba do kraja sezone. Olympique je najveći favorit za mjesto vice prvaka, no na Velodromu se opravdano pribojavaju odlične forme Lilla i St. Etiennea pa nema mjesta opuštanju.

U prvom dijelu sezone Bordeaux je minimalno pobijedio Olimpijce, no tada su Žirondinci igrali u boljoj formi. Otkad je Bordeaux ispao iz Europske lige (Benfica), momčad s juga Francuske kao da je izgubila motiv u prvenstvenim utakmicama, a to i ne čudi - već sad su generirali toliki zaostatak da im jedina šansa da dohvate 'Europu' leži u kupu.

Marseille želi jednu rutinsku pobjedu i utvrđivanje druge pozicije, a hoće li do nje i doći, pogledajte na kanalu Arena 1.