Od svih klubova koji se natječu u završnici rukometne Lige prvaka, najveća hrvatska rukometna kolonija stacionirana je u poljskom Kielceu - čak pet naših rukometaša brani boje poljskoga kluba. Losert, Štrlek, Čupić, Musa i Buntić moraju nadoknaditi poraz od jednoga gola razlike za plasman u četvrtfinale, a protivnik im je mađarski Pick Szeged.

 

I u mađarskom sastavu ima naših igrača, no Pribanić i Blažević nisu toliko eksponirana imena poput Čupe ili Loserta. No, iako Pick Szeged izgleda kao manje kvalitetan klub, ipak je uspio slaviti u prvom susretu i steći kakvu-takvu prednost. S obzirom kako je Kielce odradio prvi dio natjecanja, poraz u Szegedu je dobrano iznenadio. Naime, poljsko-hrvatski sastav je bio strašno dominantan u skupini - dobili su svih deset susreta.

Poljaci ove sezone gube doista rijetko - zadnji poraz prije ovoga od Szegeda su upisali početkom studenog u poljskom prvenstvu, a u međuvremenu su nanizali čak devetnaest pobjeda za redom. Čupa i društvo su veliki favoriti za prolazak u četvrtfinale, a hoće li ga i dohvatiti, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.