Iako je nastupila pauza reprezentacija i prvoligaški travnjaci miruju, nogomet se i dalje igra u nižim ligama. U španjolskoj Segundi na rasporedu je 31. kolo, a jedan od zanimljivijih mečeva mogao bi biti onaj između Barcelone B i Huesce. Atraktivnosti ovog meča nije razlog kvaliteta sastava ili rezultatska neizvjesnost, već mogućnost da se uvjerimo kako igraju buduće zvijezde Barce i saznamo tko će danas-sutra parati mreže diljem Staroga kontinenta!

 

Drugi sastav Barcelone vredniji je od mnogih prvoligaških momčadi, a prema kvaliteti i talentu svega par najboljih sastava Primere moglo bi mu parirati. No, kako je to običaj u uređenim ligama, drugi iliti rezervni sastavi prvoligaša ne smiju nastupati u istom rangu kao i njihov matični klub, niti smiju igrati u kupu. Prije dvije sezone Barcelona B je na kraju prvenstva zauzela treću poziciju, poziciju koja vodi u doigravanje, no play off-u nije pristupila jer tako nalažu pravila ne samo španjolske lige, već i velike većine drugih europskih liga.

Najvredniji igrač Barcelone B je napadač Deulofeu, silni talent kojega bismo naredne sezone mogli vidjeti i na Camp Nou. Deulofeu je ove sezone zabio 22 gola u svim natjecanjima i predviđaju mu sjajnu budućnost. Osim Deulofeua, valja obratiti pažnju i na braniča Muniesu te veznjaka Rafinhu koji bi naredne sezone također mogli u matično jato.

Huesca je slaba i teško će izbjeći relegaciju, a slaba gostujuća obrana dat će priliku Barcinim talentima da se razmašu. Buduće zvijezde Barcelone pogledajte na kanalu SK Prime.