Jedanaesto kolo južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na SP 2014. u Brazilu donosi jedan opasan i lako zapaljiv derbi - igraju Urugvaj i Paragvaj. Dva velika rivala nalaze se u bitno različitim pozicijama u ovim kvalifikacijama - Urugvaj je peti i ozbiljno konkurira za Brazil, a Paragvaj ima pet bodova manje i zadnji je na tablici - zbog takvih okolnosti za Paragvajce je svaka preostala utakmica ključna.

 

Loš kvalifikacijski ciklus Paragvaja je iznenađenje jer je ova južnoamerička reprezentacija zadnjih godina zaradila visok renome. Paragvajci su igrali zadnja četiri Svjetska prvenstva, a prije četiri godine stigli su do četvrtfinala. Za Cardoza i društvo još ništa nije izgubljeno jer je u igri još puno bodova, no drugi dio kvalifikacijskog ciklusa moraju odigrati savršeno.

Urugvaj je dobro krenuo u kvalifikcije, no nakon petoga kola su se raspali - u zadnja četiri meča upisali su tri poraza i jedan remi, no valja primijetiti da su svi porazi bili u gostima. Pobjedom protiv velikog rivala Paragvaja Forlan i Nebeskoplavi napravili bi važan korak prema Brazilu i gotovo pa eliminirali sjevernog susjeda.

U napadu Urugvaja vlada velika gužva - Forlan, Cavani i Suarez konkuriraju za mjesta u špici, a hoće li Oscar Tabarez svu trojicu gurnuti u vatru, provjerite na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.