U petak se igraju brojne kvalifikacijske utakmice za odlazak na SP 2014, no u međunarodnom nogometu uživat ćemo već u četvrtak. U Genevi se odigrava sjajna uvertira - prijateljski susret Brazila i Italije! Brazilsku reprezentaciju od konca prošle godine ponovo vodi Scolari, no na premijeri se nije proslavio - poražen je na Wembleyu od Engleske.

 

Scolari je već jednom bio izbornik Brazila - uskočio je 2001. umjesto Leaoa u trenutku kad je Brazilu bio upitan plasman na SP. Nakon početnog poraza od Urugvaya, Brazilci su proigrali i ne samo da su se plasirali na SP, već su ga i osvojili. Ukoliko Brazil u ovom susretu pobijedi Italiju, brazilski novinari će se raspisati kako je Scolari krenuo s porazom kao i pri prvom mandatu, s neminovnim zaključkom da slijedi osvajanje SP u Brazilu!

Italiju u prijateljskim utakmicama i nije toliko teško pobijediti. Poznata je stvar da Azzurri prijateljske susrete igraju nemotivirano, što potvrđuje i njihova recentna statistika - u zadnjih pet prijateljskih susreta Italija je upisala četiri poraza i remi. Ipak, renomirani Brazil bi morao motivirati Talijane da odigraju na pravom nivou jer ne igra se s Brazilom svaki dan!

S jedne strane Neymar, Hulk, Silva, Alves, a s druge strane Pirlo, Chiellini, Balotelli - Brazil protiv Italije pogledajte na kanalu Arena 1.