Kako su ovoga tjedna na rasporedu utakmice reprezentacija, odnosno slijedi novi blok kvalifikacijskih utakmica za odlazak na SP 2014, prvoligaški travnjaci po običaju miruju. No na terenima nižih engleskih liga bit će i te kako živo jer se igraju zaostale utakmice. Dva jaka engleska trećeligaša, Yeovil i Swindon, igraju susret 39. kola.

 

Yeovil je prošle sezone igrao epizodnu ulogu u League 1 i dobar dio sezone strahovao od relegacije, no ove sezone su napravili iskorak. Momčad iz Somerseta trenutno drži šestu poziciju, posljednju koja vodi u dodatne kvalifikacije za ulazak u drugu englesku ligu, Championship. Yeovil ima ambicija 'produžiti' si sezonu još koji tjedan, a na isti cilj puca i Swindon koji trenutno drži peto mjesto. Rezultat ovog susreta imat će veliki utjecaj na rasplet borbe za dodatne kvalifikacije budući da su Yeovil i Swindon trenutno bodovno poravnati.

Iako je riječ o trećoj ligi, valja očekivati dobar nogomet jer je riječ o potencijalnim engleskim drugoligašima. Susret pogledajte na kanalu SportKlub.