Derbi 29. kola francuske nogometne lige ujedno je i zadnja utakmica kola - u nedjelju navečer igraju St. Etienne i lider prvenstva PSG. Zeleni iz St. Etiennea dva su puta ove sezone dobili Parižane, i u prvenstvu i u kupu, pa će Zlatan i društvo biti motivirani za revanš. St. Etienne igra u odličnoj formi i ima ambiciju iskoristiti slabu formu Marseillea te skočiti na treće mjesto.

 

St. Etienne trenutno je po formi najbolja francuska momčad - ove kalendarske godine još nisu izgubili, a njihova serija traje već 13 utakmica; tri poraza i deset pobjeda. Čini se da je St. Etienne ove sezone naumio vratiti se u vrh francuskog nogometa, a ako nastave s odličnim igrama, mogli bi se ozbiljno uključiti u borbu za treće ili drugo mjesto na tablici koje vodi u LP naredne sezone.

No, i PSG ima svoj račun. Njima trebaju bodovi za zadržavanje distance ispred pratnje - trenutno imaju četiri boda više od drugog Lyona. Nakon plasmana u četvrtfinale Lige prvaka Parižani namjeravaju konsolidirati situaciju u Ligue 1 i mirno privesti sezonu kraju; a za to im treba pobjeda kod St. Etiennea.

Hoće li Zeleni po treći put ove sezone dobiti PSG, pogledajte na kanalu Arena 4 ili putem PPV usluge.