Everton i Man City otvaraju u ranom popodnevnom terminu 30. kolo engleske Premier League. Plavi iz Liverpoola su u prvom dijelu sezone igrali odličan nogomet i činilo se da ove sezone mogu napraviti iskorak, no nakon Nove godine su posustali, generirali veliki zaostatak za četvrtim Chelseajem i zapravo već ispali iz utrke za mjesta koja vode u LP.

 

Slabije igre Evertona poklapaju se s lošom formom našeg Jelavića pa su krenule priče kako je Nikica u krizi i slično - kao da napadač može igrati na pravom nivou bez pomoći suigrača i bez pravih lopti... Jelavić odista već dugo nije zabio, no teško da je kriv za slabe prezentacije svoga kluba - npr. ispadanje iz FA kupa od slabašnog Wigana. Čini se da se ponavlja standardna priča Evertona - dobar strat, zatim stagnacija pa onda survavanje u prosječnost sredine tablice. Glavnu ambiciju - plasman među prva četiri - Everton neće uspjeti ostvariti, no od prošlog vikenda upitan im je i sekundarni cilj - biti bolje plasiran od Liverpoola. Redsi su se bodovno izjednačili s Evertonom pa je krajnje vrijeme za buđenje na Goodison Parku!

City i dalje gaji nade da United može kiksati u serijama te da ga nekom ludom serijom pobjeda mogu dostići. No, svakim kolom nada je sve slabija jer prednost Uniteda se ne smanjuje. Građani se trenutno nalaze u seriji od četiri pobjede za redom, a mogu li nastaviti niz i na Goodison Parku, pogledajte na kanalu SportKlub ili putem PPV usluge.