Navigation Content

Nadstojnik

Nadstojnik

The Super

Joe Pesci je nemaran i bezdušan kućepazitelj koji sudskom odlukom završi kao stanar u zgradi koju je potpuno zanemario

INFO

RedateljRod Daniel

GlumciJoe Pesci, Vincent Gardenia, Madolyn Smith Osborne, Rubén Blades, Stacey Travis, Carole Shelley

Sažetak

Louie Kritski (Joe Pesci) bezobziran je i bezdušan kućepazitelj stare i trošne zgrade u njujorškoj četvrti Harlem.

Posao je naslijedio od svog strogog oca Velikog Loua Kritskog (Vincent Gardenia) s kojim je kao dječak često odlazio u prikupljanje stanarine. Štoviše, Louie je od oca preuzeo i grubost u odnosu prema podstanarima, koje svakog mjeseca obilazi vozeći se u luksuznom autu.

Među stanarima njegove zgrade su i sitni prevarant i narkodiler Marlon (Ruben Blades), te bistri dječak Tito (Kenn Michael), koji je praktički odrastao na ulici.

Nakon što jednog dana inspektorica Naomi Bensinger (Madolyn Smith Osborne) pri pregledu zgrade ustanovi brojne nepravilnosti i zaključi da kućepazitelj o njoj nimalo ne skrbi, sud će ga kazniti nalogom da u jednom stanu u zgradi mora živjeti punih 120 dana. Ako u tom razdoblju zgrada ne bude dovedena u pristojno stanje, odlazi u zatvor.

Da bi to izbjegao, pokušat će se promijeniti i srediti odnose s novim susjedima, sve dok ne sazna da mu otac u tom slučaju prijeti izbacivanjem iz oporuke...

Nepretenciozna, duhovita i zabavna komedija redatelja Roda Daniela (Kakav otac, takav sin, K-9, Beethoven 2), koji je 1985. potpisao hit 'Mladi vukodlak' s tada velikom zvijezdom Michaelom J. Foxom u naslovnoj ulozi, šarmantno je i solidno ostvarenje koje nosi energičan nastup oskarovca J. Pescija (Razjareni bik, Dobri momci, Sam u kući, tetralogija Smrtonosno oružje).

Riječ je komediji situacije i karaktera u kojoj humor ponajviše proizlazi iz eksploatiranja slikovitog socijalnog okruženja jednog segmenta njujorškog tj. američkog društva, iz sraza suprotnih i isprva nespojivih karaktera, te iz naglašavanja opreka bogati - siromašni i licemjerni - iskreni. Atraktivnost i gledljivost filmu ponajprije osiguravaju obilje duhovitih prizora, ironičan pogled na američko društvo, slikoviti karakteri uvjerljivih protagonista te raspoložene glumačke interpretacije.

Redatelj Rod Daniel i scenarist Sam Simon (serije Taxi, Kafić 'Uzdravlje', Simpsoni) vole svoje likove, bez obzira na njihove hirove i slabosti. Partneri J. Pescija su dva puta za Oscara nominirani V. Gardenia (Hazarder, Posmrtna želja), koji je upravo u ovom filmu ostvario posljednju ulogu u karijeri, zatim M. Smith Osborne (Gradski kauboj, 2010.) i R. Blades (Učini pravu stvar, Predator 2). Izdvojiti vrijedi i efektnu fotografiju također za Oscara nominiranog Brucea Surteesa (Prljavi Harry, Odmetnik Josey Wales, Bijeg iz Alcatraza), kao i glazbu nagrađivanog Milesa Goodmana (Mala trgovina užasa, Prljavi pokvareni prevaranti), čestog suradnika redatelja Franka Oza.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...