Navigation Content

Pakleni Malone

Pakleni Malone

Give 'em Hell Malone

Thomas Jane u akcijskom trileru Russella Mulcahyja, naglašenom eksploatacijskom ostvarenju pretrpanom prizorima eksplicitnog nasilja

INFO

RedateljRussell Mulcahy

GlumciThomas Jane, Ving Rhames, Elsa Pataky, French Stewart, Leland Orser, Chris Yen, William Abadie

Sažetak

Malone (Thomas Jane) je izuzetno sposoban i vrlo grub privatni detektiv koji se jako dobro snalazi u krvavim vatrenim obračunima kakav je onaj u jednom hotelu u kojem je trebao obaviti naizgled jednostavan posao.

Za mafijaša Whitmorea (Gregory Harrison) u hotelu je trebao preuzeti aktovku i neočekivano se našao okružen s dvadesetak do zuba naoružanih ljudi lakih na okidaču. U žestokoj pucnjavi koja je uslijedila on je uspio ne samo izvući živu glavu nego i likvidirati sve protivnike, da bi na temelju toga shvatio da mu je Whitmore pokušao smjestiti veliku igru.

Kad mu odbije predati aktovku, mafijaš angažira grubog i nezaustavljivog Bouldera (Ving Rhames) koji će se Maloneu ubrzo naći na putu. U koloplet nasilja i smrti uskoro će biti uvučeni i Maloneov jedini prijatelj Murphy (Leland Orser), kojemu detektiv povjeri neke detalje o aktovci, te zagonetna Evelyn (Elsa Pataky) koja tvrdi da Whitmore drži zatočenog njezinog brata.

Dok svuda oko njega padaju glave, Malone će se sukobiti i s psihopatskim ubojicom Matchstickom (Doug Hutchison), ali i sa zavodljivom Mauler (Chris Yen)...

Snimljen prema scenariju Marka Hosacka, majstora vizualnih efekata na hitu "Ja, robot" Alexa Proyasa, neonoirovski akcijski triler redatelja Russella Mulcahyja (Highlander, Ricochet, Sjena, Resident Evil 3: Istrebljenje) naglašeno je eksploatacijsko ostvarenje pretrpano prizorima eksplicitnog nasilja. Sve je u ovom energično režiranom i efektno stripovski stiliziranom filmu pretjerano i namjerno artificijelno, u tolikoj mjeri da je riječ o parodiji i odbrano osviještenom "trashu".

Već od svojevrsnog prologa, u kojem naslovni lik bez pol muke na najrazličitije moguće načine pobije 20-ak protivnika, jasno je da je pred nama pomaknuta crnohumorna storija u kojoj je sve hipertrofirano, od žanrovskih odrednica film noira, hard boileda i akcijskog filma, preko vrlo pomaknutih i karikaturalnih likova te njihovih odnosa, do nevjerojatnih akcijskih sekvenci.

U takvom "paklenom šundu" odlično se snalazi glumačka postava predvođena T. Janeom (Duboko modro more, Magla), čiji su partneri V. Rhames (serijal "Nemoguća misija", "Zora živih mrtvaca"), E. Pataky (Zmije u avionu, Brzi i žestoki 5) i D. Hutchison (Zelena milja, Ja sam Sam).

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...