Do završetka regularnog dijela sezone regionalne košarkaške lige - Lige ABA - ostala su još dva kola i puno više neriješenih pitanja. Još uvijek nisu poznati putnici za Final Four, ne zna se tko će ići u Eurokup ni tko će ispasti iz lige. U pretposljednjem kolu Široki putuje u Ljubljanu kod Olimpije koja se još uvijek bori za FF dok Hercegovci pokušavaju ostati u ligi.

 

Nakon poraza od Cibone u prošlom kolu šanse Olimpije za plasman na završni turnir su se prilično smanjile i sad ih u igri drži samo teorija - moraju dobiti oba preostala susreta, a Radnički, Partizan i Budućnost moraju izgubiti sve do kraja. Zaista teoretske šanse. Po svemu sudeći, Slovenci će naredne sezone igrati u Eurokupu, a da bi potvrdili plasman, treba im pobjeda protiv Širokog. Takve okolnosti ostavljaju malo nade Širokom koji će pobjedu za ostanak u ligi morati potražiti u zadnjem kolu.

Olimpija je dobila Široki u prvom ovosezonskom srazu, a može li momčad iz BiH uzvratiti, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.