Prvi susret 28. kola španjolske nogometne lige ujedno je i derbi začelja - posljednji Deportivo igra protiv pretposljednje Celte. Ne treba posebno naglašavati koliko je ovaj dvoboj važan za oba sastava jer sezona je ušla u svoju zadnju trećinu i svaki bod je važan za ostanak u ligi. Deportivu igra samo pobjeda jer u ovome trenutku zaostaje velikih devet bodova za zonom spasa, a i s trobodom bi sustigao Celtu.

 

Zadnju pobjedu Depor je upisao prije dalekih deset kola pa nije ni čudo da trenutno drži 'fenjer' Primere. Momčad s Riazora se ove sezone vratila u elitni razred španjolskog nogometa, no očigledno se nisu dovoljno pojačali i teško će sačuvati prvoligaški status. I Celta se ove sezone vratila u Primeru, no nebeskoplavi iz Viga izgledaju konkurentnije, što su potvrdili u prošlom kolu kad je malo nedostajalo da drugi put ove sezone ostanu neporaženi od Reala. Celta je zadnju pobjedu ostvarila prije tri kola kad je dobila Granadu, a trenutno zaostaje dostižna tri boda za sedamnaestom Zaragozom.

Deset kola je prošlo od zadnje pobjede Deportiva, a hoće li Riazor konačno eksplodirati od radosti, pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.