Uvijek solidni Slaven Belupo vrlo loše je krenuo u proljetni dio sezone - u prva četiri kola Farmaceuti su uzeli samo bod i izgubili korak s konkurentima za vrh tablice. U prošlom kolu Slaven je izgubio od Cibalie, a taj poraz koštao je angažmana Fereničnu kojem je uručen otkaz. Protiv Osijeka Belupo će voditi dosadašnji sportski direktor Roman Sović.

 

Osječani su u prošlom kolu uzeli bod na Maksimiru i tako još jedan put ove sezone ostali neporaženi protiv Dinama. Mršićeva defenziva ovog proljeća funkcionira sjajno - u zadnja tri kola Osijek je odigrao tri puta 0-0; kad bi i u napadu bio približno dobar kao u obrani, Osijek bi konkurirao i za naslov... Protiv Belupa Osijek bi napokon mogao i zabiti gol jer je obrana Farmaceuta ovog proljeća bila prilično propusna - primali su više od dva gola po utakmici.

Još jedan loš rezultat gotovo pa da bi eliminirao Slaven iz borbe za mjesta koja vode u Europsku ligu - trenutno za trećom Lokomotivom zaostaju povelikih sedam bodova. Koprivničani su ove sezone dva puta tukli Osijek, no to je bilo jesenas kad je Slaven igrao bitno bolje. Može li Belupo i treći put dobiti svoju redovnu mušteriju ili će bunker Osijeka još jednom izdržati, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr