Ponos azijske strane Istanbula, Fenerbahce, ne bi smio imati nikakvih problema u uzvratnom susretu osmine finala EL - u prvom suretu u Plzenu porazili su Viktoriju s 1-0. Fener se u Češkoj postavio autoritativno, dominirao cijelim susretom i posve zasluženo slavio. U uzvratu, na uvijek punom Sukru Saracoglu stadionu, Kuyt i ostali moraju samo dovršiti posao.

 

Viktoria je u prošloj rundi izbacila Napoli pobijedivši ga u oba susreta, no čini se da nema snage i u osmini finala iznenaditi. Česi su u prvom susretu samo jednom zapucali u okvir gola i nisu bili ni sjena onoj ekipi koja je ponizila Napolitance. Plasman u osminu finala EL savim je solidan uspjeh za Viktoriu koja će se nakon uzvrata okrenuti domaćem prvenstvu.

Fener nije u punoj formi i i dalje im se povremeno događaju kiksevi, no kako sezona bude odmicala, za očekivati je da će igrati sve bolje, pa ga možemo nazvati i pritajenim favoritom u Europskoj ligi. U Plzenu je zabio Kamerunac Pierre Webo, a u uzvratu možemo očekivati da prorade i Kuyt te najbolji strijelac Turaka Sow. S koliko će golova u mreži Fener ispratiti simpatične Čehe, pogledajte na kanalu Arena 1, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr