Velika pobjeda Basela nad favoriziranim Zenitom u prvom susretu osmine finala EL doima se kao prilično iznenađenje, no zapravo takav se rezultat mogao i očekivati. Basel je u proljetni dio sezone ušao odlično i vidjelo se da su Švicarci dobro odradili zimske pripreme, a Zenit je već neko vrijeme rastrzan svađama unutar svlačionice i samo povremeno izgleda kao prava momčad. Ipak, brojne kvalitete ruskog sastava moraju se pokazati pa će Švicarci morati zbiti redove u St. Petersburgu.

 

U prvom susretu Basel je potpuno nadigrao Zenit i njihova pobjeda bila je čista kao suza. Rezultat 2-0 sa St. Jakob Parka je realan iako su Rusi mogli proći i bolje - drugi gol dobili su iz penala sviranog u sudačkoj nadoknadi. Bogato plaćene zvijezde Zenita, Hulk i Witsel, odigrale su utakmicu za zaborav pa će iskupljenje tražiti na Petrovsky stadionu. Zenit je prošlog vikenda izgubio i prvu proljetnu prvenstvenu utakmicu (od Rubina) pa se Spalletieva stolica itekako trese.

Švicarcima ide na ruku činjenica da je Zenit puno više fokusiran na rusku ligu gdje želi dohvatiti minimalno drugu poziciju, a uspjeh u EL za njih je opcionalan. Na svom terenu i polufokusirani Zenit je favorit protiv Basela - hoće li uspjeti nadoknaditi dva gola zaostataka, pogledajte na kanalu Arena 1, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr