Rusko-dagestanski Anzhi nije uspio ostvariti prednost u prvom susretu osmine finala Europske lige - Newcastle je izdržao sve napade i zaradio remi bez golova. U prvom susretu bogate Ruse donekle je poremetio rani izlazak Williana - Brazilac je ozlijedio zadnju ložu i sigurno neće igrati u uzvratu. Anzhi je i bez Williana odličan sastav i kvalitetniji od Newcastla, no Svrake su na svom terenu gdje ih nije lako pobijediti.

 

U prvom susretu u Moskvi Newcastle gotovo da nije zapucao po golu Anzhia, no obrana je izdržala i ispunila plan. Jedan gol na St. Jamesu mogao bi riješiti pitanje prolaska u četvrtfinale jer Newcastle sigurno neće bezglavo jurnuti, već će igrati svoju igru i čekati na pravu priliku. I Anzhi će biti oprezan, oprezniji nego u Moskvi, pa bi ovo mogao biti dosta zatvoren susret - barem dok ne padne prvi gol.

Newcastle je jak iz prekida i brzo, direktno izlazi u kontru, a u sastavu Anzhia sve vrvi od pravih igrača koje predvodi Samuel Eto'o. Jedna prava lopta za brzonogog Kamerunca mogla bi riješiti utakmicu, jednako kao i trenutak inspiracije Hatema Ben Arfe. Tko će u četvrtfinale, pogledajte na kanalu Arena 4 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr