U prvom susretu osmine finala favorizirani Orlovi iz Lisabona ostvarili su minimalnu prednost protiv Bordeauxa - bilo je 1-0 na Luzu, a jedini gol na utakmici bio je autogol. Taj podatak dobro oslikava prvi susret jer je francuska momčad odigrala vrlo dobro u Lisabonu i nadigrala domaćina u svim elementima igre osim u onom najvažnijem, postizanju golova. Uzvrat bi mogao biti bitno drugačiji!

 

Iako je u francuskom prvenstvu već podosta zaostao i sjedi zacementiran u sredini tablice, u Europskoj ligi Bordeaux pruža odlične partije. Nakon što su dominantno odigrali fazu po skupinama, Žirondinci su u prethodnoj rundi eliminirali vrlo snažni Dynamo iz Kijeva. Protiv moćne Benfice malo tko bi dao šansu Bordeauxu, no nakon prve utakmice, akcije su im definitivno porasle. Plašil, Sertić i društvo igraju dobar nogomet, bez puno atrakcije ali svrsishodno i odgovorno. Vratar Portugalaca bi na Delmasu mogao biti na velikim mukama, a Benfica će se za prolazak morati dobrano pomučiti.

Portugalci imaju prednost, no sva je prilika da će za prolazak morati zabiti gol na jugu Francuske. Hoće li izdržati obrana na čelu sa strašnim Luisaom ili će Žirondinci zakomplicirati uzvrat, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr