Navigation Content
Domoljub

The Patriot

Steven Seagal kreće u utrku protiv vremena kako bi pronašao lijek za ubojiti virus koji je pustio vođa paravojne postrojbe

INFO

RedateljDean Semler

GlumciSteven Seagal, Gailard Sartain, Camilla Belle, Whitney Yellow Robe, L.Q. Jones, Dan Beene, Silas Weir Mitchell

Sažetak

Wesley McLaren (Steven Seagal) izuzetno je sposoban bivši CIA-in stručnjak za biološki rat, koji se razočaran u svoje šefove povukao iz službe i skrasio u slikovitom gradiću Ennisu u Montani. Wesley tu radi kao liječnik, a većinu vremena provodi s kćerkicom Holly (Camilla Belle) i starim prijateljem Frankom (L. Q. Jones).

Miran život u idiličnoj sredini jednog dana poremeti akcija desničarskih militanata koji se predvođeni Floydom Chisolmom (Gailard Sartain) zabarikadiraju na obližnjoj farmi. Kad se Chisolm iznenada preda bez borbe, Wesley ni ne sluti da je to samo početak ostvarenja njegovog plana.

Naime, Chisolm je sa svojim sljedbenicima iz tajnih vladinih laboratorija ukrao smrtonosni virus kojim sad želi zaraziti vojnike i vladine službenike. Kad se virus ubrzo počne nezaustavljivo širiti, u panici koja nastane, Floydovi sljedbenici uspiju osloboditi svog vođu. Želi li spriječiti katastrofu i spasiti živote svojih sumještana, Wesley mora poduzeti sve da zaustavi Chisolma i njegove ljude...

Dinamičan i zabavan akcijski triler sa Stevenom Seagalom u glavnoj ulozi treći je i zasad posljednji redateljski projekt u karijeri uglednog direktora fotografije Deana Semlera (Pobješnjeli Max 2, Posljednji akcijski junak, Apocalypto), koji je za rad na vesternu 'Ples s vukovima' Kevina Costnera 1991. nagrađen Oscarom.

Posrijedi je sigurno i nenametljivo režirano ostvarenje koje razmjerno spretno barata žanrovskim konvencijama, koje je očekivano vizualno atraktivno, zanimljivo ekološki angažirano te napučeno slikovitim sporednim likovima koje među ostalim tumače i iskusni L. Q. Jones (Divlja horda, Pat Garrett i Billy the Kid, Casino), čest suradnik velikog Sama Peckinpaha, te G. Sartain (Mississippi u plamenu, Pohane zelene rajčice).

Dakako, film sadrži i dosta akcije za koju je zadužen kantautor, angažirani aktivist, producent, scenarist, redatelj i glumac Steven Seagal, majstor borilačke vještine aikido čije zahvate demonstrira u svakom svom filmu.

Pored ekologije, Seagal i u ovom djelu na donekle šarmantan način otvoreno zagovara tradicionalistički i budistički svjetonazor, pa je u cjelini riječ o uspjelom i zanatski sasvim korektnom ostvarenju kojem ne nedostaje uzbuđenja.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...