U srijedu se igra većina utakmica 24. kola rukometne Bundeslige, a vrlo zanimljiv meč trebali bi nam priuštiti rukometaši TBV Lemga i Rhein Neckar Lowen. Lavovi s Rajne su u zadnjih nekoliko kola upisali par remija i jedan poraz (Hamburg) te nakon što su gotovo cijelu sezonu proveli na vodećem mjestu na tablici, skliznuli na drugu poziciju.

 

Domaćin ovog susreta, Lemgo, nalazi se u sjajnoj formi i mogao bi nauditi favoriziranom gostu - dobili su zadnjih sedam prvenstvenih susreta za redom, a u zadnjih deset utakmica imaju devet pobjeda od ukupno 12, koliko su upisali tijekom cijele sezone. Zahvaljujući ovoj seriji Lemgo se izvukao iz opasne zone i pozicionirao u sredini tablice gdje mu je i mjesto.

Rhein-Neckar Lowen plaćaju danak gustom rasporedu - paralelno s Bundesligom uspješno igraju i u EHF kupu gdje se nalaze na pragu plasmana u četvrtfinale. Lavovi žele međunarodnu afirmaciju i u EHF kupu daju svoj maksimum iako je, realno gledano, osvojiti rukometnu Bundesligu veći uspjeh.

Lemgo je u odličnoj seriji, a RN Lowen si više ne smiju dozvoliti kiks - tko će se radovati, pogledajte na kanalu Sport 1.