Zadnji susret 27. kola španjolske nogometne lige odigrat će dva sastava koja 'stanuju' u opasnoj zoni, Zaragoza i Granada. Ispod ovog dvojca otvara se zona ispadanja koja je udaljena svega par bodova i čini se da će kao i lani do zadnjega kola strepiti za svoj prvoligaški status. Eventualni pobjednik ovog dvoboja stekao bi veliki kapital jer pobjeda protiv direktnog rivala vrijedi dvostruko.

 

Zaragoza je solidno odigrala prvi dio sezone i držala se na pristojnoj distanci od opasne zone, no u nastavku prvenstva su posustali. U devet proljetnih kola Aragonci nisu osjetili slast pobjede i survali su se na korak do zne ispadanja. Granada je imala dobar period početkom veljače kad su pobijedili Real i Deportivo te pristojno namučili Barcelonu, no tada su izgubili od Celte i Mallorce i kompromitirali su svoju poziciju.

Zaragoza i Granada su ove sezone već odigrale tri susreta - dva puta u kupu (po jedna pobjeda sa svake strane i prolazak Zaragoze) te jednom u prvenstvu - pobjeda Zaragoze na gostovanju u Andaluziji. Čini se da Aragoncima odgovara Granada, a hoće li upravo preko Andalužana do prve proljetne pobjede, pogledajte na kanalu SK Prime.