Derbi 28. kola talijanske nogometne lige po običaju se igra u nedjelju navečer, a ovoga puta čast da zaigraju u tom terminu pripala je Laziu i Fiorentini. Rimljani su trenutno četvrti, Firentinci su peti, a dijele ih dva boda. I jedni i drugi gledaju prema trećoj poziciji i mjestu koje vodi u LP pa je ovaj susret od velike važnosti za oba sastava jer pobjeda protiv direktnog rivala vrijedi dvostruko!

 

Lazio je prije par dana igrao utakmicu osmine finala EL protiv Stuttgarta i upisao vrijednu gostujuću pobjedu. Zanimljivo je kako Lazio u zadnje vrijeme igra relativno slabo u Serie A, dok u Europskoj ligi vrlo uspješno prolazi iako mu suparnici nisu zanemarive kvalitete. Sezona je uhvatila maha i vrijeme je Laziu da se probudi i u talijanskom prvenstvu. Pobjedom protiv Fiorentine Lazio bi riješio jednog rivala u borbi za treću poziciju i utvrdio se na četvrtome mjestu, a ovisno o rezultatu Milana, možda bi se i vratio na treće mjesto.

Fiorentina je vrlo dobra, no oscilira i u gostima igra slabo - zadnja tri gostovanja su izgubili, među ostalim od Bologne te Catanie koje su ipak samo prosječne momčadi. Fiorentina ovaj susret ne smije izgubiti pa nas na Olimpicu čeka vrlo zanimljiva i izjednačena utakmica. Lazio protiv Fiorentine pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.