Najtvrđi par osmine finala Lige prvaka zasigurno je dvoboj Malage i Porta. Već prvi susret dokazao je tu tvrdnju - na Dragau smo vidjeli svega šest udaraca u okvir gola, od kojih je samo jedan, onaj Moutinhov, odsjeo u mreži. Španjolski sastav se cijeli prvi susret branio i bilo je očigledno da žele iz Porta otići čiste mreže. Kako u tome nisu uspjeli, na La Rosaldedi će morati napasti!

 

Iako se za Porto ne može reći da njeguje defenzivan nogomet, ipak igraju vrlo oprezno, kontrolirano, služe se ustaljenim shemama i ne preuzimaju previše rizika. Takvom, pomalo preozbiljnom takikom Porto žanje dobre rezultate kako u Primeiri, tako i u Europi pa nema nikakvog razloga da od nje odustane. Malaga igra još defenzivnije i može se reći da Pellegrini preferira talijanski pristup nogometu, no u ovom susretu će htio-ne htio morati igrati ofenzivnije jer Malaga ima minus iz prvog susreta.

Malaga se nalazi u specifičnoj situaciji - iako drže četvrtu poziciju u Primeri, ipak neće naredne sezone igrati u europskim kupovima jer ih je UEFA, zbog izvjesnih financijskih dubioza, kaznila jednom godinom neigranja u 'Europi'. Iako je postupak i dalje u tijeku, očigledno je da Malaga sve manje misli na Primeru i da je cijeli fokus prebacila na LP. Taj ekstra motiv Malaginih igrača, od kojih su neki veteranskih godina i u karijeri vjerojatno više neće imati priliku igrati ovakve utakmice, mogao bi i presuditi u ovom meču.

Može li Porto sačuvati minimalnu pobjedu iz prvog susreta, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr