Došlo je vrijeme da Barcelona odigra svoju ključnu utakmicu sezone - uzvratni susret osmine finala Lige prvaka. Prije tri tjedna Katalonci su poraženi na San Siru rezultatom 2-0, pa da bi prošli u četvrtfinale, na Camp Nou moraju uzvratiti barem jednakom mjerom. Totalna ofenziva Barcelone s jedne strane, a s druge strane talijanski catenaccio - očekuje nas strašna utakmica!

 

Mora se priznati da je Milan na San Siru odigrao vrlo dobru utakmicu protiv Barcelone, no da je sudac sankcionirao 'ručnu asistenciju' koja je prethodila prvom golu, tko zna kako bi susret završio. Iako je Barca imala očigledno loš dan, Talijani su odigrali borbeno i visokim presingom gušili napade Katalonaca već u ranoj fazi. Za uzvrat, Barcelona će morati nešto promijeniti, a nagađa se da bi Blaugrana mogla istrčati s čak četiri izrazita ofenzivca u formaciji 3-3-4. U tom slučaju Barca bi u određenim fazama napadala sa zapravo devet igrača - ofenziva kakvu nogometni svijet još nije vidio!

U zadnjih par utakmica Messi se ponešto sakrio, nije pokazao puno od svog talenta, te je definitivno ostao dužan. Za prolazak u četvrtfinale Barceloni trebaju nabrijani Messi, rapoloženi Xavi i Iniesta i lakonogi i pokretljivi bokovi - sve to Katalonci imaju, pa ako u utorak bude njihov dan, Milan se neće dobro provesti!

Spektakularni meč Barcelone i Milana pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr