Prije samo par tjedana situacija na Camp Nou je izgledala idilično - Barca je igrala u dobroj formi, velika bodovna prednost u Primeri dopuštala im je da utakmice igraju opušteno, AC Milan se činio kao lak protivnik u 1/8 finala LP, a stizale su i dobre vijesti vezano za zdravstvene probleme Vilanove. Sada, par tjedana poslije, velika Barcelona izgleda ranjeno i na rubu katastrofe - izgubili su dva susreta za redom od Reala, ispali iz kupa, na rubu su eliminacije iz LP, a i prednost u Primeri dobrano im se smanjila.

 

Neki kažu da su za sve krivi zdravstveni problemi Tita Vilanove. Uistinu, slabiji rezultati Barce poklapaju se s odsustvom Vilanove, no teško da je to jedino što muči Katalonce. Prije će biti da je za tri recentna poraza Barcelone kriv zbroj nekolicine neočekivanih okolnosti - za poraz od Milana i za poraze protiv Reala veliki dio krivnje snose i suci koji su odsudili par ključnih situacija protiv Barce (asistencija rukom za prvi gol Milana, dvojbeni penal sviran za Real i čisti penal koji nije sviran za Barcu), a uz to Messi je imao virozu i nije bio potpuno spreman. Na dušu igrača Barcelone sigurno ide dio krivnje i to prije svega za defenzivni dio momčadi - Pique i Puyol izgledaju puno sporije nego prije i zbog toga se rijetko uključuju u napad pa se protivnik lakše brani.

Utakmica protiv Deportiva zadnja je provjera Barcelone prije ključnog dvoboja sezone protiv Milana. Prema nekim najavama Barca će Milan napasti sa četiri napadača i igrati obranu s trojicom u zadnjoj liniji. Takvu, bitno različitu taktiku od dosadašnje, valjat će isprobati u pravim natjecateljskim okolnostima, a susret protiv Depora čini se kao idealan poligon za dotični eksperiment.

Kako izgleda Barcelona kad napada s devet igrača u polju, pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.