Budući da idućeg tjedna igra uzvratni susret osmine finala Lige prvaka, Porto će svoje prvenstvene obaveze odraditi već u petak - u goste mu na Dragao stiže sedmoplasirani Estoril. Porto je u prošlom kolu portugalske Primeire remizirao kod Sportinga i tako ispustio vodeću poziciju, a Benfica mu sad bježi za dva boda - Zmajevi si ne smiju dozvoliti još jedan kiks!

 

Igranje na nekoliko frontova - prvenstvo, kup, Liga prvaka - u završnoj trećini sezone, problem je većine vrhunskih klubova, no Porto bi se morao moći nositi s tim problemom. Porto ima 'dugačku klupu' odnosno dvadesetak odličnih igrača i dvostruko je pokriven na svim pozicijama, a jedini pravi konkurent u Portugalu mu je Benfica. Svi ostali klubovi, uključujući Bragu (Sporting da i ne spominjemo) ipak su drugi svijet pa tako sedmi Estoril vrijedi prema Transfermarktu manje od 20 mil. eura, a Porto devet puta više - kvaliteta koju novac ne može izraziti još je i više na strani Porta.

Estoril je ove sezone jednom uspio remizirati s Portom - bilo je to koncem prosinca u Liga kupu. Može li Estoril ponovo pomrsiti konce Portu, pogledajte na kanalu SportKlub+.