Za prolazak u četvrtfinale švicarski Basel mora u dvije utakmice biti bolji od ruskog giganta Zenita, a već se na prvi pogled taj posao čini kao nemoguća misija. Rusi su u prošlom kolu izbacili Liverpool, prije svega zahvaljujući rezultatu prvog susreta i sretnom golu Hulka na Anfieldu. Može se reći da je Basel iznenadio u 1/16 finala EL izbacivši favorizirani Dnipro, a da bi eliminirali i Ruse, bit će im potrebna velika naklonost Fortune!

 

Nakon dosta slabog starta sezone, kad su ispali iz kvalifikacija za LP i nisu baš briljirali u švcarskoj Super ligi, Baselovci su u proljetni dio sezone ušli u bitno drugačijoj formi. Zahvaljujući nizu od tri pobjede i remiju protiv Grasshoppersa, Basel se vratio u igru za naslov, a dobro raspoloženje prenijeli su i u utakmice EL. Realno gledano, eliminacija Dnipra čini se kao maksimum Basela za ovu europsku sezonu jer Zenit je ipak barem za klasu jači klub i ima europskih ambicija.

Može li Basel iznenaditi bitno jačega gosta iz St. Petersburga, pogledajte na kanalu Arena 4 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr