U svom prvom povijesnom nastupu u europskim kupovima Levante nije igrao ulogu promatrača - kroz kvalifikacije su se plasirali u skupinu, zatim prošli u eliminacijsku fazu natjecanja, a prije par tjedana u 1/16 finala izbacili renomirani Olympiacos. Levante ne misli stati u osmini finala, no suparnik im nije za podcijeniti - Rubin iz Kazana je u prošloj rundi izbacio Atletico Madrid.

 

Iskusna ili čak vremešna momčad Levantea uživa u vrlo dobroj sezoni, no kako imaju relativno kratku klupu, uspjeh u EL platili su nešto slabijim igrama u Primeri i teško će naredne sezone ponovo do 'Europe'. Sve govori da je za veterane Levantea ova sezona u Europskoj ligi 'labuđi pjev' pa Ballesteros, Navarro, Junafran i ostali daju svoj maksimum u europskim utakmicama i žele što duže ostati u ždrijebu. Pobijediti dva puta Olympiacos nije mala stvar, no i Rubin se iskazao u prošloj rundi izbacivanjem branitelja naslova, Atletico Madrida, kojem nije pomogao ni sjajni Falcao. Rubin je pun kvalitetnih i ozbiljnih igrača, dobro organiziran i odlično vođen - sva je prilika da ćemo četvrtfinalistu saznati tek nakon uzvrata u dalekom Tatarstanu!

Može li Levante do prednosti u prvom susretu, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr