U ponedjeljak navečer Aston Villa dočekuje Manchester City u susretu 28. kola engleske Premier League. Sudar je to dva prvoligaša čiji navijači nikako ne mogu biti zadovoljni s dosadašnjim razvojem sezone - City je izgubio svaku nadu da će obraniti naslov, a Villa se bori za ostanak u ligi.

 

Nakon katastrofalnog dvomjesečnog perioda, od sredine prosinca do sredine veljače, tijekom kojeg je Villa izgubila sve što se izgubiti dalo, prvoligaš iz Birminghama se srozao do zone ispadanja u kojoj se još uvijek nalazi. U zadnja tri kola Villa je nešto i odigrala te uzela par bodova - pobjeda protiv Hamersa te remi kod Evertona - no još uvijek su jedan od glavnih kandidata za relegaciju. U prošlom kolu Villa je pružila dobar otpor Arsenalu na Emiratesu i pomalo nesretno izgubila, a u ovom kolu imaju još težeg protivnika, Manchester City.

Građani su se već oprostili od naslova, a još jesenas su ispali iz LP te iz Carling kupa i to baš od Aston Ville. City sad juri uspjeh u FA Cupu, a prvenstvene utakmice, rekli bismo, odrađuje u namjeri da zadrži drugu poziciju. Takve, dosta tmurne okolnosti kod Citizensa idu na ruku Aston Villi koja bi pravim pristupom i borbenošću možda mogla i do pozitivnog rezultata protiv puno jačeg protivnika.

Aston Villu protiv Manchester Cityja pogledajte na kanalu SportKlub ili putem PPV usluge.