U utorak navečer ukrajinski prvak Shakhtar iz Donecka pokušat će nadoknaditi negativan rezultat iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka - podsjetimo da je Shakhtar u prvom susretu remizirao s Nijemcima na svom terenu rezultatom 2-2 pa mu za prolaz treba pobjeda ili remi s više postignutih golova. Sva je prilika da ćemo gledati otvorenu i efikasnu utakmicu!

 

Velika mana ukrajinskog sastava leži u činjenici da je njihova Premier liga tek prošlog vikenda ponovo krenula pa Shakhtar nije u pravom natjecateljskom ritmu. Taj nedostatak je bio vidljiv i u prvom susretu - Srna i društvo su igrali na mahove, falilo im je tempa i kontinuiranog pritiska, a falio im je i Willian. Sjajni brazilski veznjak od ove zime igra za rusko-dagestanski Anzhi, a njegovu kvalitetu Shakhtar nema s kime nadomjestiti. U Dortmundu će Ukrajinci oprezno napadati, no kako susret bude odmicao, morat će se sve više otvarati - naravno, ukoliko Reus ili Goetze ne pokvare planove Lucescua.

Borussia je prije par dana ispala iz njemačkoga kupa, a krvnik joj je bio najveći rival Bayern. Vidljivo je da Kloppova momčad ove sezone ne igra na razini na koju su nas zadnjih godina navikli, no i dalje je to vrlo kompetitivna skupina kvalitetnih pojedinaca koju će svi pokušati izbjeći u eventualnom četvrtfinalu!

Shakhtar kod Borussie pogledajte na kanalu Arena 1.