Još se nije slegla prašina koju je podigao odigrani derbi između Hajduka i Dinama, no Splićani nemaju vremena dugo žaliti za propuštenim prilikama i biti ljuti na suca koji je propustio svirati očigledni penal - već u subotu valja im igrati protiv neugodne Cibalie. Hajduku trebaju bodovi u Vinkovcima jer bi ih sve osim pobjede moglo koštati druge pozicije.

 

Oslabljeni Hajduk je vrlo dobro odigrao derbi, a da je Vrsaljkova, po svemu sudeći, namjerna ruka bila sankcionirana, Bili bi u puno boljem raspoloženju istrčali u Vinkovcima. Hajduk je bodovno poravnat s Lokomotivom pa da bi zadržao drugu poziciju treba mu pobjeda ili rezultat jednak onome koji postigne mlada momčad s Maksimira. Realno gledano, Cibalia jest slabije kvalitete od Hajduka, no u prva dva proljetna kola Vinkovčani su pokazali da žele ostati u ligi - prvo su pobijedili Osijek, a zatim remizirali na Kantridi. Bolji dio Cibalie svakako je obrana kojom komandira mladi kapetan Župarić, a valja istaknuti i napredak Matoša te Rugaševića.

Da je Hajduk kompletan, odnosno da su mu zdrava prva tri stopera, mogli bismo prognozirati vrlo tvrdu utakmicu, no s obzirom na trenutne okolnosti, moglo bi se igrati i za gol više! Cibaliu protiv Hajduka pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.