Zadnji susret 22. kola MAXtv Prve lige igraju dva lokalna rivala, Istra i Rijeka. Riječani su vrlo slabo ušli u proljetni dio sezone i u dobroj mjeri kompromitirali svoje europske ambicije pa je uprava kluba promptno reagirala - bez posla je ostao Elvis Scoria. U ovome trenutku još nije poznato tko će voditi Rijeku u Puli, no jedno je sigurno - Istra nije najbolji izbor za debi novog trenera!

 

Istra je u proljetni dio sezone ušla s dva remija, što i nisu loši rezultati s obzirom na jačinu protivnika, no na osnovu prikazanog, Istra je morala uzeti više bodova. Pamićeva družina zaslužila je pobjede u oba susreta - protiv Lokomotive su izgubili bodove zbog penala sviranog duboko u sudačkoj nadoknadi, a protiv Osijeka su se dobrano napromašivali. Istri trebaju bodovi jer se nalaze pri dnu tablice s pogledom na zonu ispadanja pa možda baš protiv lokalnog rivala dođu do troboda!

Rijeka ima potencijala za bolje igre od prikazanih, a visoki poraz od Dinama te mršavi bod protiv Cibalie nisu prava slika ekipe s Kantride. Riječani visoko pucaju ove sezone, a još jedan kiks udaljio bi ih od cilja - mjesta koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu.  Ni jednima ni drugima ne odgovara podjela bodova, a težnja za pobjedom bi ovu utakmicu mogla učiniti vrlo efikasnom!

Istru protiv Rijeke na Drosini pogledajte i na kanalu Arena 1.