Nakon dosta slabog i konfuznog početka sezone koji je rezultirao brojnim porazima u domaćem prvenstvu, košarkaši Barcelone su se sredili i krenuli igrati kako se od njih očekuje. Blaugrana se nalazi u seriji od trinaest pobjeda za redom - što u ACB ligi, što u kupu, a što u Euroligi. U četvrtak navečer Barca će pokušati nastaviti seriju susretom protiv vrlo dobrog Khimkija koji ih je jedini dobio u drugom krugu Eurolige.

 

Odlične partije u redovima Katalonaca pruža naš reprezentativni centar Ante Tomić koji igra možda i najbolju košarku u karijeri. Sad je već potpuno jasno da se Real prelako odrekao Tomićevih usluga; da ga nisu pustili, vjerojatno bi obranili naslov Copa del Rey. I protiv Khimkija Tomić će morati iznijeti veliki teret, a na parketu će se sigurno sretati s reprezentativnim kolegom Zoranom Planinićem, glavnim igračem Khimkija.

Katalonci uvjerljivo drže prvo mjesto skupine F sa sedam pobjeda i jednim porazom, a Khimki se bori za plasman u četvrtfinale - trenutno su treći i imaju lijepe izglede dohvatiti eliminacijsku fazu natjecanja. Rusima više trebaju bodovi, no bez obzira na njihovu neprijepornu kvalitetu, teško će odnijeti bodove iz Palau Blaugrane. Može li Planinić ponovo iznenaditi Barcelonu, pogledajte na kanalu SportKlub.