Navigation Content

Bratstvo smrti

Bratstvo smrti

Brotherhood of Murder

William Baldwin u TV drami snimljenoj prema istinitim događajima pada pod utjecaj Petera Gallaghera, vođe skupine istomišljenika koji smatraju da svi Amerikanci ne zaslužuju jednaka prava

INFO

RedateljMartin Bell

GlumciWilliam Baldwin, Peter Gallagher, Kelly Lynch, Joel S. Keller, Zack Ward, Vincent Gale

Sažetak

Tom Martinez (William Baldwin) ostao je bez posla, a njegova žena (Kelly Lynch), koja uskoro treba roditi, postaje utučena kad vidi da se Tom više nimalo ne veseli djetetu. On je zabrinut jer ne vidi izlaza, vjeruje da bi bilo bolje da dijete nisu ni začeli.

Kad mu u baru pristupi nepoznati čovjek i predloži da se pridruži njihovoj skupini koja mu možda može pomoći, Tom prihvati.

Isprva mu se čini da se našao među pravim ljudima. Svi oni zalažu se za bolji život, vole svoju zemlju i svoj narod. Smatraju da oni koji pošteno rade svojim plaćama ne moraju hraniti lopove, narkomane, probisvijete i neradnike. Problem nastaje samo kada treba odrediti tko su oni koji ne zaslužuju jednaka prava, a među njima su prije svega Židovi i Crnci.

Najodlučniji je i najisključiviji među njima njihov vođa Bob Matthews (Peter Gallagher), kojemu je domovina uvijek na prvome mjestu. Tomov otac je zgranut kad sin pred njim govori o stavovima svoje skupine, a kad mu Tom kaže da su se Amerikanci u Drugom svjetskom ratu borili protiv krivog neprijatelja - protiv bijelih arijevskih katolika, otac ga izbaci iz kuće. I Susan postaje sumnjičava prema Tomovim novim prijateljima unatoč tome što su ugodni i srdačni, što su im na dar donijeli kolijevku koju oni sami nikad ne bi mogli kupiti.

Tek kad je radijski voditelj Židov ustrijeljen, i Tom se počinje pitati gdje su granice skupine u kojoj se našao...

Film je snimljen prema istinitim događajima. Svi članovi skupine uhvaćeni su i osuđeni na zatvorske kazne od 25 do 75 godina, no milijuni dolara ukradeni u pljačkama poslužili su za novačenje novih članova u takozvane skupine mržnje.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...