U razmaku od svega par dana Paris Saint Germain i Marseille odigrat će dva uzastopna susreta - u nedjelju navečer igrali su prvenstveni meč koji je PSG dobio rezultatom 2-0, a u srijedu navečer sastaju se u osmini finala francuskog nogometnog kupa. Iako prvenstvena pobjeda PSG-a od 2-0 izgleda uvjerljivo, bolji protivnik bio je Marseille, no nije uspio zabiti raspoloženom vrataru Parižana; u kupu bi moglo biti drugačije!

Nedjeljnom pobjedom PSG je zadržao vodstvo na tablici Ligue 1, a Marseille je porazom akumulirao osam bodova zaostatka - borba za naslov na njih je vjerojatno završila. Bolju priliku za revanš od ove u francuskom kupu Marseille nije mogao ni zamisliti; osim da se igra na Velodromeu... Prema prikazanoj igri poraz Marseilla bio je potpuno nezaslužen, a s Parka prinčeva morali su odnijeti barem bod, ako ne i pobjedu. Južnjaci zapravo imaju dvostruki razlog za revanširati se PSG-u - Parižani su ih izbacili i u osmini finala francuskog Liga kupa pa će ovaj četvrti ovosezonski Le Classique definitivno biti nabrijaniji od prethodna tri; očekuje nas pravi rat na terenu!

Dodajmo da je svoje prve minute u Ligue 1 upisao i Beckham te čak i sudjelovao u drugom golu Parižana odigravši dupli pas s Menezom koji je prethodio pogotku Ibrahimovića.

PSG protiv Marseilla pogledajte na kanalu Arena 4 ili putem PPV usluge.