U srijedu navečer Sevilla i Atletico Madrid odmjerit će snage na Pizjuanu u uzvratu polufinala španjolskog nogometnog kupa - Copa del Rey. U prvom susretu Atletico je ostvario prednost pobjedom od 2-1, a zanimljivo je da su sva tri gola postignuta iz kaznenih udaraca. Uz tri gola u tom susretu smo vidjeli i tri crvena kartona - barem jednako vruće moralo bi biti i u uzvratu.

 

Atletičari su prošlog tjedna ispali iz Europske lige; bolji od njih u dva susreta bio je Rubin iz Kazana. Kako im je propala obrana naslova osvajača EL, Atletico do trofeja može stići samo kroz Copa del Rey, a ako prođu u finale, čekat će ih bolji iz dvoboja Barcelone i Reala; iz te perspektive teško će Atletico do i jednog trofeja ove sezone. Ipak, sezona Atletica za sad može biti proglašena vrlo uspješnom jer čvrsto drže drugu poziciju ispred Reala i gotovo će sigurno igrati LP naredne sezone. Takva situacija je pomalo uspavala Atletico, a u tom njihovom drijemežu Sevilla vidi svoju šansu.

Andalužani su dosadašnje kup dvoboje rješavali dosta lako i vidjelo se da su ekstremno motivirani u tom natjecanju. Kako je sezona već odmaknula, a Sevilla podosta zaostaje za 'eurozonom', ulazak u finale kupa njima je jedini način da dohvate Europsku ligu. Sevilla vrijedi više nego što to tablica pokazuje, a ako Rakitić bude imao dobar dan, mogao bi povući Negreda, Navasa i društvo do finala! Sevillu protiv Atletica pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.