Kad bi se broj osvojenih bodova u Primeri stavio u odnos s ukupnom vrijednošću momčadi (prema Transfermarktu), daleko najuspješniji klub ove sezone španjolskog prvenstva bio bi Levante; njihov bod vrijedi oko milijun eura, a Barcelonin je deset puta skuplji. S najmanje vrijednom momčadi Primere, Levante mirno plovi sredinom tablice i još je u prilici dohvatiti mjesto koje vodi u EL, natjecanje u kojem Levantinci uspješno igraju i ove sezone.

Levante je prije par dana lakoćom riješio ugledni Olympiacos i plasirao se u osminu finala Europske lige. Valja naglasiti da je Levante ove sezone po prvi put u povijesti nastupio u europskim kupovima i odmah dohvatio europsko proljeće - sve to sa sastavom vrijednim samo 35 mil. eura... Iskusni Levantinci oduševljavaju nogometnu publiku kamo god kroče jer treba istaknuti da prvih jedanaest Levantea ima prosjek godina preko 30 pa jedan Obafemi Martins (28) pored Ballesterosa, Juanfrana i Barkera izgleda kao mladić.

U 25. kolu Primere Levante dočekuje Osasunu koja je u drugom dijelu sezone zbila redove i ozbiljno prionula očuvanju prvoligaškog statusa - u zadnjih šest kola izgubili su samo jednom i iščupali se iz zone ispadanja. U prvom dijelu sezone Osasuna je visoko pobijedila Levante na svom terenu (4-0), a to u Valenciji sigurno nisu zaboravli - slijedi revanš!

Levante protiv Osasune pogledajte na kanalu SK Prime.