Nevjerojatno, ali istinito - rimski Lazio nije upisao prvenstvenu pobjedu već mjesec i pol dana, no i dalje drži treću poziciju Serie A. U 26. kolu na Olimpic im stiže vrlo pobjediv protivnik, Pescara, koja je u prvih 25 kola primila čak 51 gol, daleko najviše od svih talijanskih prvoligaša ove sezone, pa bi nebesko plavi iz Rima napokon mogli do troboda.

Rezultatska kriza Laziala traje od prve polovine siječnja, no u navedenom periodu ipak su imali i vrlo dobrih rezultata. Prije svega valja istaknuti da su preko Juventusa prošli u finale talijanskog nogometnog kupa, a prije par dana su preko Borussie iz Monchengladbacha ušli u osminu finala Europske lige. Čini se da kupovi odgovaraju Laziu. Pobjedom protiv Pescare Lazio bi krenuo u obranu treće pozicije Serie A, za koju će se do kraja sezone voditi velika borba - zainteresiranih strana ima puno; blizu su Fiorentina, Inter i Milan.

Kako sezona odmiče, Pescara gubi korak i sve se više pretvara u najizglednijeg kandidata za relegaciju. U zadnjih šest kola uzeli su samo bod i survali se u zonu ispadanja iz koje se možda neće izvući do kraja sezone. Za Pescaru još uvijek igra i Ante Vukušić, bivši napadač Hajduka koji je u zadnje vrijeme postao džoker s klupe i polako gubi status prvotimca; no tko zna, možda bljesne baš protiv Lazia!

Hoće li Lazio napokon do prvenstvene pobjede, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.