Jedna od najjačih utakmica 26. kola talijanske nogometne lige igra se u ponedjeljak navečer u Udinama gdje će domaći Friuli dočekati Napoli. Gostujući sastav se prije par dana oslobodio jedne ionako neželjene brige - ispali su iz Europske lige izgubivši oba susreta 1/16 finala od češkog Plzena.

Svakome je jasno da je Napoli puno jača momčad od Viktorije iz Plzena pa da su bili motivirani i da su zaista željeli prolazak, sigurno bi igrali u osmini finala. Ovako, Napoli do kraja sezone igra samo Serie A i može se u potpunosti koncentrirati na obranu druge pozicije ili čak na napad na vodeći Juventus.

Udinese je dosta slabo krenuo u sezonu i već nakon jesenskog dijela prvenstva bilo je jasno da ove sezone Friuli neće konkurirati za sam vrh, odnosno mjesta koja vode u kvalifikacije za LP. Zadnje dvije sezone Di Natale i društvo igrali su kvalifikacije za LP, no oba puta su ispali na korak do sna. Ove sezone Udinese vjerojatno neće dohvatiti 'Europu', no i dalje je to vrlo dobra momčad koja će sigurno uzeti bodove kojem favoritu - možda već i Napoliu.

Hoće li se Napolitanci napokon probuditi, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.