Navigation Content

Razjareni bik

Razjareni bik

Raging Bull

Robert De Niro u jednom od najglasovitijih filmova Martina Scorsesea o autodestruktivnom putovanju jednog boksača kroz život

INFO

Redatelj Martin Scorsese

Glumci Robert De Niro, Cathy Moriarty, Joe Pesci, Frank Vincent, Nicholas Colasanto, Theresa Saldana, Mario Gallo

Sažetak

Početkom šezdesetih nekadašnji svjetski profesionalni boksački prvak u srednjoj kategoriji, Jake La Motta (Robert De Niro), radi kao zabavljač u noćnim barovima. Dvadesetak godina ranije započela je njegova impresivna boksačka karijera, u kojoj je veliku ulogu kao menadžer odigrao njegov brat Joey (Joe Pesci).

Jake je inzistirao da do uspjeha dođe sam, bez podrške kriminalnog podzemlja koje se vrtjelo oko ringa, no u ono doba to je bilo nemoguće. Unatoč superiornoj boksačkoj vještini i nizu nokauta, ne dobiva priliku boriti se za naslov prvaka.

U međuvremenu napušta prvu suprugu, a novi mu je izbor plavokosa ljepotica Vickie (Cathy Moriarty)...

'Razjareni bik' jedan je od najglasovitijih, a po sudu mnogih i najboljih filmova Martina Scorsesea. Američki kritičari u jednoj su ga anketi proglasili filmom desetljeća, a magazin Entertainment Weekly čak ga je svrstao među pet najboljih filmova svih vremena. Robert De Niro je za ulogu Jakea La Motte, za koju se udebljao tada preko 20 kilograma, uvršten na deseto mjesto najvećih glumačkih izvedbi svih vremena u anketi magazina Premier.

Doista, riječ je o bravurozno režiranom filmu fascinantne crno-bijele fotografije, kojim je Scorsese savršeno opisao psihički profil osobe dominantno svedene na elementarne emocionalne i socijalne instinkte.

Robert De Niro za glavnu ulogu i Thelma Schoonmaker za montažu nagrađeni su Oscarima (De Niro i Zlatnim globusom), a nominirani su još bili film, Scorsese za režiju, Joe Pesci i Cathy Moriarty za najbolju mušku i žensku epizodnu ulogu, Michael Chapman za fotografiju te tonska ekipa za zvuk.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...