Prije par dana velika Barcelona odigrala je svoju najlošiju ovosezonsku utakmicu i savim zasluženo izgubila - Milan je slavio s 2-0 u prvom susretu osmine finala LP. Je li posrijedi samo loš dan katalonskih majstora ili je u pitanju ozbiljniji zamor materijala, pokazat će i utakmica protiv Seville koja u subotu navečer gostuje na Camp Nou.

Barca je od Milana izgubila prema već viđenom scenariju - Talijani su se branili s deset igrača zonskom obranom u dvije elastične linije i odličnom sinkronizacijom uspješno oduzeli 'prostor za rad' Kataloncima. Valja očekivati da će i Sevilla na sličan način pokušati zaustaviti Barcelonu, no teško da može odigrati savršenu talijansku obranu jer za pravi catenaccio treba biti 'školovan' u Serie A.

U prvom dijelu sezone Sevilla je odigrala odličnu utakmicu protiv Barce i bila na korak do pobjede - imali su vodstvo od 2-0, no prosuli su ga u zadnjim minutama susreta i izgubili. Prilikom svog zadnjeg gostovanja u Barceloni Sevilla je odigrala bez golova, no to je bilo prošle sezone kad Barcelona nije igrala na pravoj razini.

Hoće li Sevilla platiti račun koji su napravili Talijani prije nekoliko dana, pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.