Iako je odigrano tek dvadeset i nešto kola španjolskog nogometnog prvenstva, posve je jasno da Athletic Bilbao igra sezonu za zaborav. Nakon sjajnih prošlosezonskih partija kad su dogurali do finala Europske lige i finala Copa del Rey, ponos Baskije se ove sezone prilično srozao i možda ga čak očekuje borba za ostanak u ligi. Athletic je ispao iz kupa, ispao je iz Europske lige, a u prvenstvu je toliko zaostao da može samo sanjati 'Europu' naredne sezone. No, ako postoji utakmica do kraja tekuće sezone čija važnost može mobilizirati igrače Athletica, tada je to ova koja se igra u petak navečer - na San Mamesu gostuje ljuti rival Real Sociedad!

Rivalstvo Athletica i Sociedada nadaleko je poznato - Athletic je klub u kojemu mogu igrati samo Baski i za kojeg navija najveći dio slobodarske Baskije, a Real Sociedad je, kako mu samo ime govori, lojalistički klub za kojega navijaju unitaristi. Kad igraju ova dva kluba, napeta politička situacija u Baskiji preslikava se na travnjak i na tribine pa izgubiti nikako nije opcija. Prošle jeseni Sociedad je slavio protiv slabog Athletica, a i u ovom trenutku igra u boljoj formi - šest prvenstvenih susreta za redom nije izgubio, a Athletic je poražen u zadnja dva kola.

Mogu li Muniain, Susaeta, Iraola i ostali naći inspiraciju i revanširati se najvećem rivalu, pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.