Prvi susret 1/16 finala Europske lige između Borussie iz Monchengladbacha i Lazia proglašen je ljepoticom dana - nakon nekoliko preokreta utakmica je završila rezultatom 3-3, a zadovoljniji takvim raspletom bili su gosti; kako i ne bi, kad su s igračem manje izjednačili u 94. minuti susreta. Remi u gostima uz tri postignuta gola stavlja Lazio u ulogu favorita za prolazak skupine, no Borussia je pokazala da zna igrati na visokoj razini i sigurno neće unaprijed potpisati kapitulaciju.

I jedni i drugi su u međuvremenu odigrali po jedan prvenstveni susret - Borussia je izgubila kod Hamburga, a Lazio je teško poražen kod Siene. Momčad iz Rima već neko vrijeme izgleda neprepoznatljivo - od momčadi koja je u prvom dijelu sezone konkurirala za sam vrh Serie A pretvorili su se u vrlo poželjnog protivnika; što drugo reći za ekipu koja gubi od Genove, Chieva i Siene... Loša forma Lazia koincidira s ozljedama nekolicine važnih prvotimaca, no više od svih im nedostaje Miroslav Klose kojega je ozljeda ligamenata koljena udaljila s terena na duga dva mjeseca. Bez Klosea na terenu Lazo je izgubio ne samo na efikasnosti već i na karakteru pa se Petković mora nadati što bržem oporavku sjajnog napadača.

Slabe rezultate u prvenstvu Lazio namjerava sakriti uspjehom u Europskoj ligi, no Borussia će na Olimpicu istrčati s namjerom da pokvari slavlje Rimljanima. Tko će u osminu finla, provjerite na kanalu Arena 1, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr