Prvi susret 1/16 finala Europske lige između Lyona i Tottenhama ponudio je ozbiljnu razinu nogometa, a igrom obje momčadi dominirala je želja za ostvarivanjem povoljnog rezultata. Pijetlovi su tražili pobjedu, a Lyon se svim silama branio u namjeri da s White Hart Lanea ode neporažen. Sve do zadnjih trenutaka sudačke nadoknade Lyon je držao u rukama remi, a tada se ponovo ukazao Gareth Bale i iz slobodnjaka zabio za pobjedu. Bale je dobrim dijelom prvog susreta gotovo pa sam igrao protiv Lyona jer je dobro postavljena francuska obrana relativno lako neutralizirala napade Tottenhama. Velšanin je nerijetko sam pokušavao proći obranu Lavova; čas s boka, čas kroz sredinu, no na kraju je oba gola zabio iz slobodnjaka.

U drugom susretu gledat ćemo bitno drugačiju utakmicu jer Lyon mora juriti zaostatak, što će Tottenhamu otvoriti više prostora - takve okolnosti mogle bi rezultirati golovima i mnogim šansama. Lyon se u prvom susretu dosta skrivao, no u uzvratu će napasti. Dobru golgetersku formu Lavovi su pokazali prije par dana u susretu Ligue 1 protiv solidnog Bordeauxa - slavili su na gostovanju sa 4-0 i tako uputili snažnu poruku obrani Tottenhama koja će u Lyonu imati puno posla.

Može li Lyon nadoknaditi minus iz prvog susreta, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr