Prvi susreti 1/16 finala Europske lige iznjedrili su nekoliko velikih iznenađenja, a jedna od utakmica koje su definitvno završile neočekivanim rezultatom bio je sudar Atletico Madrida i Rubina iz Kazana. Favorizirani Atletičari su vrlo rano primili gol i našli se u zaostatku, no krajem prvog dijela osmjehnula im se sreća jer je kapetan gostujućeg sastava i šef obrane Sharonov dobio drugi žuti, odnosno crveni karton - činilo se da će stvari ipak leći na svoje mjesto. No, u drugom dijelu Rubin se ne samo dobro branio, već je u sudačkoj nadoknadi zabio i drugi gol i tako stekao kapitalnu prednost pred uzvrat.

Atletico Madrid je branitelj naslova Europske lige i ima ambicija u ovom natjecanju, no za prolazak će morati zabiti barem dva komada u hladnoj Rusiji, što se u ovom trenutku čini vrlo teško ostvarivo. Rubin se još jednom pokazao kao ozbiljna momčad - dovoljno ozbiljna da ne ispusti ovako veliku prednost, no za Atletico i dalje igra veliki Falcao. Atletičarima za prolaz treba jedan vrhunski dan njihovog najboljeg igrača i puni doprinos ostatka ekipe - ukoliko se te dvije okolnosti poklope i ukoliko Atletico zabije rani gol, gledat ćemo jednu vrlo zanimljivu utakmicu, a možda čak i povratak otpisanih Atletičara!

Rubin protiv Atletica pogledajte na kanalu Arena 4 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr