Rijetko se dogodi da imamo priliku gledati hokejaške majstorije iz NHL lige u nekom razumnom večernjem terminu, no upravo takvu priliku imamo u ponedjeljak - u 19:00 sati po srednjeeuropskom vremenu igraju New Jersey Devilsi i Ottawa Senatorsi. Kako se prošle jeseni u NHL ligi dogodio 'lock-out', momčadi su mirovale sve do polovine siječnja kad su pravne i ine zavrzlame napokon riješene - zbog toga će ove sezone biti odigrano nešto manje utakmica, a regularni dio sezone završit će krajem travnja.

Lanjski finalisti New Jersey Devilsi i ove sezone igraju dobar hokej i trenutno drže vodeće mjesto Istočne konferencije s lijepim izgledima za ponovljanje prošlosezonskog uspjeha. Senatori iz kanadske Ottawe nalaze se u bitno različitoj situaciji - nakon poraza u finalu 2007. godine, Senatori su krenuli u obnovu, odnosno ponovnu izgradnju sastava. Prije dvije sezone Senatori se nisu plasirali u doigravanje, prošle sezone su izgubili u koferencijskom četvrtfinalu, a ove sezone također računaju na doigravanje.

Devilsi su na svom ledu favoriti protiv svakog protivnika, a hoće li biti bolji od Senatora, pogledajte na kanalu Arena 4 ili putem PPV usluge.